Wat is zijn werkterrein?

UBDD - Unie van Belgische gediplomeerde Denturisten De verzekering dat een gekwalificeerde expert een hoogwaardige, op maat gemaakte, geïndividualiseerde prothese vervaardigt, en dit tegen een lagere prijs dan gebruikelijk! Doordat alles onder hetzelfde dak, door dezelfde persoon vervaardigd wordt zijn er ook geen portkosten, geen over en weer gerij tussen kabinet en tandlabo, geen onnodige verplaatsingen en misverstanden... wat ook nog eens een flinke tijdwinst oplevert.

Het beroep betekent een meerwaarde voor iedereen, zowel voor de overheid als de particulier. De denturist draagt bij tot een effectieve besparing van 25% tot 30%.

Die besparing, gerealiseerd bij de behandeling van 3 patiënten laat toe een bijkomende vierde patiënt te behandelen! Minderbedeelden kunnen hierdoor makkelijker toegang krijgen tot de voor hen veelal onbetaalbare maar essentiële tandzorg en krijgen hierdoor een bijkomende kans op sociale re-integratie.

De patiënt moet vrij kunnen kiezen tussen het aanbod van gespecialiseerde zorgverstrekkers binnen de mondgezondheid. Hij moet zelf kunnen beslissen welke zorgverstrekker het beste aanleunt bij zijn specifieke noden en financiële mogelijkheden.

Agenda

- 14/09/2016 -

Motivatie legalisatie denturisten als paramedicus 2016
---------------------------------

Contact

Matthias Luypaert

Tandprothesist

Disclaimer